Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Μεγάλε ΠΑΟΚ, για σένα ζούμε..


Τον τελευταίο καιρό έχουν κάνει την εμφάνιση τους κάτι ψευτοκουλτουριάριδες κυρίως στο ίντερνετ και κρίνουν την συμπεριφορά του κόσμου του ΠΑΟΚ.

Μέχρι πρότινος η Θύρα 4 έβραζε. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει κάνει έντονη την παρουσία της η σερβιέτα και το κραγιόν. Το κάθε λογής ξέκωλο είτε με την φίλη της είτε με τον κλαρινογαμπρό γκόμενό της μπαίνουν στην 4 με το ένα χέρι στο iphone και το άλλο μέσα στο παντελόνι του γκόμενου. Ο δε γκόμενος το ένα χέρι στον κώλο της και το άλλο να μιλάει στο Galaxy S4 επιβεβαιώνοντας πως είναι στην Θύρα 4. Κατά την διάρκεια του ματς αυτός βγάζει βίντεο και αυτή μιλάει με τη φίλη της στο κινητό για το πόσο καυτή είναι ατμόσφαιρα και αν θα πάνε το βράδυ στο μαρκίζ.
Για παράδειγμα στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό την περασμένη Κυριακή η Θύρα 4 ήταν..
..ασφυκτικά γεμάτη με πολύ περισσότερο κόσμο από όσο χωράει τυπικά. Τα σκαλιά και οι διάδρομοι ήταν γεμάτα κόσμο. Παρ'όλα αυτά, ούτε οι μισοί δεν φώναζαν. Δεν ξέρω τι περνούσε στην τηλεόραση αλλά όσοι ήταν στο γήπεδο και ειδικά στη συγκεκριμένη θύρα ξέρουν τι γινόταν.
Δεν είμαι από αυτούς που λένε έξω οι γυναίκες από την 4. Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω κάτι τέτοιο. Πιστεύω όμως πως όσοι πάνε στη συγκεκριμένη θύρα για να πουλήσουν μούρη σε φίλους και γνωστούς ή για να βγάλουν βιντεάκια πρέπει να αποτρέπονται να μπουν. Να οδηγούνται ειρηνικότατα στην Θύρα 5 και σε οποιαδήποτε άλλη ήσυχη θύρα.
Στα "μικρά" ματς που στην 4 πάει μόνο ο κόσμος που έχει σκοπό να φωνάξει και να στηρίξει την ομάδα η ατμόσφαιρα είναι πιο "καυτή" από ματς όπως με Παναθηναϊκό.

Ένα άλλο θέμα είναι τα παπαγαλάκια της ΠΑΕ που βγαίνουν στα ραδιόφωνα. Το γλύψιμο σε προπονητές/διοικούντες κτλ είναι αναμενόμενο και αδιάφορο. Αλλά όταν γνωστό παπαγαλάκι που διατυμπανίζει ότι πάει στην 7 έχει άποψη για ο,τι γίνεται στην 4 και μάλιστα έχει πει ότι "κάτι πρέπει να γίνει με αυτούς εκεί στην 4" κάτι πάει λάθος.
Στο γήπεδο του ΠΑΟΚ ισχύει ότι ανάλογα σε ποια θύρα πας έχει δικαιώματα να κρίνεις και να βρίζεις τους υπόλοιπους. Οι 1-2-3 είναι οι πιο βρώμικες θύρες. Δημοσιογράφοι,φιλοδιοικητικοί, προπονητές και κριτές της Θύρας 4. Όλοι εκεί μαζεμένοι για να υποδείξουν στο υπόλοιπο γήπεδο πως να συμπεριφέρεται και τι συνθήματα επιτρέπεται να φωνάξει. Θύρες 5-6 μια ντεμί κατάσταση και 7-8 οικογενειάρχες και όσοι δεν έχουν λεφτά για τις 1-2-3.

Τρίτο και καλύτερο, ορισμένοι που επειδή πηγαίνουν στην Τούμπα εδώ και χρόνια νομίζουν έχουν λόγο σε όλα. Μη βρίζετε τον Σαλπιγγίδη,μην μπαίνετε με ντου,μην ανάβετε πυρσούς. Μην πίνετε πριν μπείτε στο γήπεδο. Μην αποδοκιμάζετε τον τάδε κ.ο.κ. Όλοι αυτοί οι αυτοδιορισμένοι ελεγκτές με την άποψη "εγώ έρχομαι Τούμπα από πριν γεννηθείς εσύ, γι αυτό θα συμπεριφέρεσαι όπως σου λέω". Στο μόνο που έχουν δίκιο αυτοί οι εν δυνάμει υποψήφιοι παπαγάλοι είναι για όταν ο κόσμος κάνει επεισόδια και τιμωρείται η έδρα (γεγονός που τους επηρεάζει όλους).
Βέβαια είναι οι ίδιοι που ανεβάζουν τα βίντεο από την Θύρα 4 πριν τα ντέρμπι με σχόλια τύπου "βαζέλες εδώ σας περιμένουμε" κτλ. Κοινώς κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα.
Είναι οι ίδιοι που όταν οι μπερδεμένοι-πιωμένοι-όπως αλλιώς τους λένε τρέχουν στις Νορβιγίες και στα Λονδίνα με λεωφορεία γράφουν στα ίντερνετ για τον μεγάλο λαό του ΠΑΟΚ. Φτιάχνουν βίντο,γράφουν σχόλια για το τρομερό λαό κτλ. Ο ορισμός της υποκρισίας.

Όσο και να θέλουν οι ίδιοι οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ να κάνουν την Θύρα 4 καφενείο και εκκλησία πάντα θα υπάρχει ένας πυρήνας που θα τρέχει σε όλα τα γήπεδα της Ευρώπης και θα είναι στο γήπεδο κάθε Κυριακή και όχι μόνο στα ντέρμπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: